2013 m. kovo 16 d., šeštadienis

KIAULIENOS SUKTINUKAI SU ŠPINATŲ IR SŪRIO ĮDARU

Suktinukai yra tikras gėris, nors prie jų ir tenka sugaišti šiek tiek laiko, tačiau ko nepadarysi dėl gardaus kasnelio. Šie iš tikrųjų nuostabūs - rekomenduoju ;)


  •  6 kiaulienos nugarinės gabalėlių;
  • 6 a.š. majonezo;
  • šviežių špinatų;
  • fermentinio sūrio;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • krakmolo;
  • 1 kiaušinio;
1. Kiaulienos gabalėlius plonai išmuškite (naudojau mėsos plaktuko lygiąją dalį). Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Tuomet nugarinės gabalėlį ištepkite 1 a.š. majonezu. Dėkite špinatų lapelius ir ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Gerai prispauskite. Užlenkite mėsos kraštelius ir susukite į ritinėlį. Rankomis paspauskite ir paformuokite, kad būtų tvirtesnis. Sutvirtinkite mediniais pagalėliais. 
3. Kiekvieną suktinuką apvoliokite krakmole, nupurtykite jo perteklių ir apvoliokite kiaušinio plakinyje.
4. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, dėkite į kepimo indą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
Skanaus ;)



idėja iš "Skanus gyvenimas"

8 komentarai:

  1. Ir man skanu:)) Tik pakeisčiau vištiena...nevalgau kiaulienos:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. su vištiena čia irgi viskas derėtų - puiki mintis, Odeta ;)

      Panaikinti
  2. Kad aš mokėčiau taip gražiai sukti :D mano suktinukai būna dažniausiai riestinukai ir tiek :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Medeja- tavo komentarai visuomet pralinksmina ;)) nuo mėsos gabalėlio priklauso jų susukimo grožis. Aguonėlė šitoje srityje tikra profesionalė - jai gaunasi visuomet tobuli ;)

      Panaikinti
  3. Nuostabaus skonio, sultingi :) verta pasigaminti;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...