2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU PARMEZANO SŪRIU

Vištienos krūtinėlė išliks sultinga ir su skania parmezano plutele. Paruošite labai greitai ir nereiks laukti, kol prieskoniai atliks savo darbą - juk tai Oliverio receptukas ;)

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 20-30g tarkuoto parmezano sūrio;
  • šv. rozmarino;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 4 riekelių rūkytos kiaulienos šoninės;
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai ir gausite 4 vienetus.
2. Jas išdėliokite ant kepimo popieriaus. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, uždėkite šv.rozmarino lapelių ir užberkite sūrio. Krūtinėles uždenkite kepimo popieriumi ir kočėlo pagalba švelniai padaužykite, kad įsigertų prieskoniai ir priliptų sūris. Tuomet krūtinėles apverskite, vėl užberkite sūrio, uždenkite popieriumi ir dar kartelį padaužykite.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite krūtinėles. Apverskite, kai gražiai apskrus iš vienos pusės ir tada sudėkite kiaulienos šoninę, kuri priduos papildomo skonio ir neleis joms "išsausėti". 
Skanaus ;)



idėja iš "Jamie Oliver" laidos 

2 komentarai:

  1. Kaip tyčia šiandienos vakarienei jau paruošta vištos krūtinėlė paprastuoju būdu - čiobriai, rozmarinai, druska, pipirai ir šlakelis citrinos sulčių, numatyti iškepti ant grilnės keptuvės. Manau, pavolioti sūryje prieš kepimą nebus labai per vėlu :) reikės išbandyti, nes nuotraukoje atrodo tai labai gradžiai! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, Vilma ;) per vėlu tikrai nebus..tavo paruošimo būdas irgi labai skaniai skamba ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...