2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

MENKĖS KEPSNELIAI SU PARMEZANO IR SEZAMO KEPURĖLE

Iš žuvies pagaminami patiekalai skanūs ir lengvi skrandžiui, tik svarbiausia jos neperkepti. O jei dar pateikiama įdomiau, tuomet iš viso puiku ;) Kalbu būtent apie šį patiekalą - labai patiko kepurėlė - prie progos būtinai išbandykite.

4 porcijoms:
  • 800g šaldytos menkių file;
  • 50g sviesto;
  • 50g džiūvėsėlių;
  • 30g parmezano;
  • 10g sezamo sėklų;
  • 400g vyšninių pomidorų;
  • žiupsnelio dž.baziliko;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Atšildytą menkių file supjaustykite maždaug 150-200g gabalėliais ir pabarstykite juodaisiais pipirais.
2. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su sezamų sėklomis, džiūvėsėliais bei sviestu. Masė turėtų būti tarsi minkoma tešla. Suformuokite paplotėlius ir uždėkite ant žuvies gabalėlių.
3. Į aliejumi pateptą kepimo skardą suguldykite menkių kepsnelius. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15min. Likus kepti 5 min, į tą patį indą sudėkite bazilikais, juodaisiais pipirais ir druska pagardintus pomidoriukus (man teko "susisukti" su vienu paprastu pomidoru;) ).
Skanaus ;)


receptas iš Rimi reklaminio lankstinuko

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...