2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

AŠTRIAI MARINUOTI AGURKĖLIAI

Greičiausiai pasikartosiu, bet man didelis džiaugsmas gauti naminių daržovių. Dievinu jų kvapą ir skonį. Ačiū mane nustebinusiems "ūkininkams" ;))
Kaip rašoma recepte, cukraus kiekio neišsigąskite, nes marinato nereikia kaitinti, todėl agurkėliai gali ir neišsilaikyti per žiemą. Sumažinti galite tuo atveju, jei planuojate juos suvartoti per kelis mėnesius.
Agurkėliai gaunasi saldrūgščiai ir aštroki. 

  •  2 kg agurkėlių;
  • 4 v.š. druskos;
  • 700g cukraus;
  • 1,5 stiklinės acto;
  • 7 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. maltos aštrios paprikos miltelių (dėjau stambiai grūstos);
  • 2 česnako galvučių;
1. Nuplautus agurkėlius supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val. Kelis kartus permaišykite, per tiek laiko atsiras skysčio.
2. Kitam inde sumaišykite cukrų, actą, aliejų, paprikas ir griežinėliais pjaustytą česnaką.
3. Po 6 val. supilkite marinatą ant agurkų ir palikite 12 val. Kelis kartus permaišykite, kad cukrus ištirptų ir marinatas vienodai įsigertų į agurkus.
4. Po 12 val. sudėkite agurkėlius į stiklainėlius, užpilkite marinatu ir laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
p.s. gavosi apie 2 litrus pilnai pridėtų stiklainių.
Skanaus ;)


5 komentarai:

  1. Per žiemą rusy išsilaiko kuo puikiausiai...jau kelinti metai juos darau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kiek procentų actas ir koks? Gal tinka obuolių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. naudojau paprastą actą 9%.. aš gaminau pirmą kartą, todėl neeksperimentavau, bet manau nieko neblogo nenutiks įpylus obuolių acto ;)

      Panaikinti
  3. Sakykite, ar skystį išsiskyrusį iš agurkų reikia palikti ar nupilti?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...