2016 m. birželio 18 d., šeštadienis

NEKEPTAS BRAŠKIŲ TORTAS SU KOKOSŲ DROŽLĖMIS IR KOKOSŲ PIENU

Skonis - pasakiškas, pagaminimas - paprastas, vaizdas - superinis :) Išbandykite, kol dar tęsiasi braškių sezonas. 


  • 100 g (12 vnt.) sausainių "Damų piršteliai";
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 400 g braškių + papuošimui;
  • 5 v.š. cukraus;
  • 2 v.š. želatinos;
  • 50 g "Arimex" kokosų drožlių;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  1. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite virš garų ir palikite atvėsti.
  2. Tortinės dugną išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite sausainius (galite juos perlaužti per pusę).
  3. Braškes supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  4. Dubenyje sudėkite maskarponės sūrį, kokosų pieną , cukrų ir viską gerai išmaišykite. 
  5. Supilkite atvėsusią želatiną, sudėkite braškes, kokosų drožles, įpilkite pagal skonį citrinos sulčių ir išmaišykite. Viską supilkite į tortinės formą, dėkite į šaldytuvą.
  6. Kai viršus šiek tiek sustings, išdėliokite pjaustytas braškes ant viršaus ir grąžinkite į šaldytuvą 3 valandoms arba palikite per naktį.
Skanaus ;)

p.s. kai supilsite kremą, kai kurie sausainiai iškils į viršų - galite taip ir palikti arba prispausti juos prie dugno.


7 komentarai:

  1. Sveiki, norėčiau išbandyti, bet iškilo klausimas, kokio diametro formai pritaikytas receptas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, jei neklystu bus 28cm. Bet puikiai paruošite ir 26cm formoje :)

      Panaikinti
  2. Sveiki,sugundė mane šitas nuostabus skanėstas,bet vieną turiu prašymą,jei galite patarkit,kuo galėciau pakeist kokosų pieną ir jų drožles,esu kokosui alergiška,iš anksto dėkoju:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sveiki :) galite keisti maskarponės sūris+ grietinėlė, jogurtas+grietinėlė, trinta varškė (Prezident tipo) ir pan. Tikiu, kad atrasite savo mėgstamiausią :)

      Panaikinti
    2. laba diena, sakykite kokius dar sausainius galima butu naudoti vietoj Jusu paminetu?

      Panaikinti
    3. Sveiki, siūlau naudoti tuos, kurie įvardinti recepte, nes sausainių forma skiriasi nuo įprastų. O jei vis tik noras keisti yra, tai tuomet daryčiau iš selgos sausainių pagrindą (sausainius sumalti, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir iškloti tortinės dugną bei leisti sustingti). Skanių eksperimentų :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...