Taip iškepta mėsytė būna labai sultinga ir minkšta, o susidaręs padažas - tobulai papildo visą patiekalą :)
- 570 g "Lapino puotos" šviežių triušienos priekinių kumpelių;
- 1 nedidelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 200 ml vištienos sultinio;
- 4 šviežių agurkėlių;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- žiupsnelio džiovinto šafrano;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- kelių šakelių šviežio baziliko;
- Triušienos kumpelius iš abiejų pusių apibarstykite šafranu, druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į gilesnę kepimo skardą.
- Ant viršaus išdėliokite labai plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir griežinėliais - česnaką, supilkite vištienos sultinį.
- Kepimo skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, nuimkite foliją ir ant viršaus sudėkite įvairiais gabalėliais pjaustytus agurkus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.
- Patiekite lėkštėse, uždėkite keletą lapelių šviežio baziliko ir valgykite su čiabatos ar prancūziško batono riekele.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą