Dieviškas skonis, kai valgai ir vis dar ne gana - pavojinga, nes gali persivalgyti :))) Daugiau nei pusvalandis ir patiekalas gatavas.
- 500 g vištienos file;
- druskos, juodųjų pipirų;
- maltų džiūvėsėlių apvoliojimui;
- alyvuogių aliejaus;
- sezamų sėklų;
- saujelės pjaustytų svogūnų laiškų;
- 1 v.š. sezamų aliejaus (keičiau alyvuogių aliejumi);
- 2 skiltelių česnako;
- 1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero;
- 1 a.š. aštraus pomidorų padažo;
- 125 ml vištienos sultinio arba vandens;
- 80 ml sojų padažo;
- 80 ml medaus;
- 60 ml baltojo vyno acto;
- 60 g rudojo cukraus;
- 2 v.š. kukurūzų krakmolo ir 1 v.š. vandens;
- Vištienos file supjaustykite nedideliais vienodais gabalėliais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite džiūvėsėliuose, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
- Padažui: į priekaistuvį pilkite aliejų, sutrintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, aštrų pomidorų padažą ir pakepkite keletą sekundžių. Tuomet pilkite vištienos sultinį arba vandenį, sojų padažą, medų, actą, suberkite rudąjį cukrų, išmaišykite ir palaukite kol užvirs.
- Atskirame dubenėlyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu ir supilkite į padažą. Šiek tiek dar pavirkite.
- Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ir sumaišykite su padažu. Užberkite sezamo sėklų ir svogūnų laiškų. Patiekite su ryžiais ir idealiai čia tiko raudonosios paprikos (tiek žalios, tiek marinuotos).
Skanaus ;)
patarimas: jei naudosite bulvių krakmolą, užteks sumaišykite nepilną šauktą su vandeniu. Pilkite po truputį jo į padažą ir reguliuokite tirštumą.
o medus naturalus ar dirbtinis ?
AtsakytiPanaikintinaudojau natūralų medų
AtsakytiPanaikintiKodėl dedasi tiek daug sojų padažo ir acto? Mėginau gaminti, sojų padažo dėjau tik apie trečdalį nurodyto kiekio, ir tai jo atrodė pakaktų valgomo šaukšto, nes gavosi labai labai intensyvus sojų padažo skonis. O dėl acto... nebuvo įmanoma net pauostyti gauto patiekalo, nes į nosį iškart trenkia actas, lyg koks marinatas. Ar neužtenka jo arbatinio šaukštelio? Suprantu, kad norimas išgauti saldžiarūgštis padažas, tačiau tiek daug acto dėti! Juk ir nesveika tiek acto suvartoti. Ar negalima acto pakeisti ryžių actu ar lengvu, saldžiu vyno actu? Arba galbūt citrinų sultimis? O gal gaminti vyšninį saldžiarūgštį padažą? Nuoširdžiai prašau paaiškinimo dėl tokio didelio acto ir sojų padažo kiekio, nes tikrai nesuprantu. Galbūt kažką ne taip dariau? Bet kaip kitaip gali nesmirdėti actu?
AtsakytiPanaikintiPirmiausiai noriu padėkoti, kad pastabą, nes 9% actas tikrai nesipila, o šiek tiek silpnesnis (6%) ir atsiprašau, kad dėlto liko sugadintas receptas.
PanaikintiNegaliu atsakyti, kodėl būtent tokie kiekiai sojos padažo ir acto. Aš vadovavausi recepto originalu ir man tokios proporcijos nepasirodė nepriimtinos. Patiekalas gavosi skanus ir puikus.
Jūs, žinoma, galite improvizuoti ir kiekius reguliuoti pagal savo skonį, nereikia aklai pasitikėti receptu, juo labiau žinant, kad kažką mėgstat mažiau. Skanių patiekalų! :)