2015 m. birželio 22 d., pirmadienis

VIŠTIENOS ŠLAUNELĖS SU NEREALIAI SKANIU MARINATU

Su recepto pavadinimu tikrai nepajuokauta ;) Išbandyta ne kartą, nenusivilta, todėl dalinuosi su Jumis. Norėjosi įdomesnio pateikimo, taigi sumasčiau padaryti vėrinukus ant medinių iešmelių.


marinatui:
  • 60 ml obuolių acto;
  • 2 didelių v.š. medaus;
  • 1 v.š. Dižono garstyčių;
  • 3 sutrintų česnako skiltelių;
  • 2 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 660 g vištienos šlaunelių mėsos (5 gabalėliai);
  • 4 rūkytų šoninės juostelių;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 2 pomidorų;
  • 7 medinių iešmelių;
  1. Marinatui skirtus ingridientus sumaišykite dubenyje ir sudėkite vištienos šlaunelių mėsą. Marinuokite 2-2,5 val.
  2. Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį.
  3. Supjaustykite gabalėliais cukiniją, pomidorus (išimkite sėklas), vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, pasmulkinkite šoninės juosteles.
  4. Imkite iešmelį maukite po du gabalėlius vištienos, gabalėlį pomidoro, cukinijos, vėl du gabalėlius vištienos, vieną apsukdami rūkyta šonine, vėl pomidorą, cukiniją ir vištieną. Eiliškumą ir kiekius reguliuokite pagal save.
  5. Paruoštus iešmelius apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sudėkite į kepimo skardą ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...