2015 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

ROZMARINAIS IR MOCARELA ĮDARYTI VIŠTIENOS SUKTINUKAI

Sultingas vištienos suktinukas tikrai patiks jį valgantiems. Kaip visada, svarbiausia neperkepti ir viskas bus puiku :)


  • 2 vištienos krūtinėlės filė;
  • 4 rozmarinų šakelių+ 1 a.š. susmulkintų lapelių;
  • 100 g mocarelos sūrio;
  • 3-4 riekių sudžiūvusio batono arba maltų džiūvėsėlių (60g);
  • 100 ml pieno;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vištienos filė perpjaukite išilgai, taip gausis 4 filė. Tuomet kiekvieną išmuškite ploniau, naudodami mėsos plaktuko lygiąją pusę.
  2. Vieną vištienos pusę pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, ant jos dėkite rozmarino šakelę ir užplėšykite mocarelos sūrio.
  3. Susukite suktinukus ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
  4. Sudžiūvusį batoną sumalkite, sudėkite susmulkintus rozmarino lapelius, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Suktinukus merkite į pieną, paskui į apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą ir pieną, ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose.
  6. Sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kol gražiai parus ir sūris išsilydys.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru.
  8. Skanaus ;)
p.s. jei įdūrus peilio galiuku į suktinuko šoną iš jo bėgs skaidrios sultys, tuomet jis jau iškepęs.


iš žurnalo "Virtuvė"

3 komentarai:

  1. Puikūs pietūs. Išbandžiau, labai patiko, tikiuosi galbūt kada nors pasidalinti panašiu receptu savo bloge. O mainais už idėją jums rekomenduoju šio užkandžio receptą: https://alkisnedraugas.wordpress.com/2015/08/01/gruziniski-baklazanai-su-graikiniais-riesutai/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiki ideja pietums ar vakarienei , labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...