Anties krūtinėlių kepimo variantų rasite tikrai ne vieną ir teks atsirinkti jums tinkamą variantą. Aš kepti krūtinėlei pasirinkau šį variantą ir tikrai "neprašoviau" pro šalį :)
2 porcijoms:
- 570 g Lapino puotos šviežių ančiukų file su oda;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 5 mandarinų;
- 1 v.š. balto vyno acto;
- 3 v.š. medaus;
- 1 cinamono lazdelės;
- Anties krūtinėles nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, įstrižais rėžiais įpjaukite antienos odelę, iš abiejų pusių pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palikite keletą valandų pastovėti kambario temperatūroje.
- Padažui: imkite 4 mandarinus ir iš jų išspauskite sultis, perkoškite per sietelį ir supilkite į priekaistuvį. Supilkite balto vyno actą, sudėkite medų, cinamono lazdelę ir vieną mandariną išskirstytą skiltelėmis. Ant labai silpnos ugnies virkite tol, kol padažo sumažės per pusę ir jis sutirštės.
- Anties krūtinėlę žemyn odele dėkite į šaltą keptuvę ir ant silpnos ugnies kepkite apie 7-8 min. tol, kol odelė gražiai apskrus. Tuomet apverksite ir vėl kepkite apie 7-8 min. Krūtinėles suvyniokite į foliją ir palikite 2-3 min. šiltai pastovėti.
- Patiekite su padažu ir ryžiais.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą