2016 m. vasario 16 d., antradienis

LIETINIAI BLYNAI SU ANČIUKŲ ŠIRDELĖMIS IR PIEVAGRYBIAIS

Lietiniai blynai su įdaru - universalus patiekalas, kai įdarą galima daryti kokį tik pageidaujate. 


10-12 vnt.

lietiniams blynams:

  • 1 stiklinės + 2 v.š. miltų ;
  • 1 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinės vandens;
  • 2 kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 v.š. aliejaus;
įdarui:
  • 500 g Lapino puotos šviežių ančiukų širdelių;
  • 1,5 vištienos sultinio;
  • 1 lauro lapelio;
  • kelių grūdėlių juodųjų pipirų;
  • 250g rudųjų pievagrybių;
  • nemažo gabalėlio žaliosios poro dalies;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 2 v.š. pomidorų padažo;
  • ~60 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo širdelių nulupkite plėvelės, nupjaustykite riebalus ir perpjaukite per pusę. 
  2. Puode užvirkite vištienos sultinį, sudėkite lauro lapelį, kelis grūdelius juodųjų pipirų ir širdeles. Virkite 30 min. ant vidutinės ugnies. Kai išvirs, išimkite širdeles ir palikite atvėsti.
  3. Lietiniams blynams: visus išvardintus ingridientus sumaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus ir iškepkite lietinius blynus.
  4. Įdarui: įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol jie apskrus. Tuomet dėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, kepkite kol jis suminkštės. Dėkite plonais griežinėliais supjaustytas širdeles, džiovintus raudonėlius, supilkite pomidorų padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepkite dar keletą minučių. Kai keptuvės turinys pravės, sudėkite tarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišykite.
  5. Ant kiekvieno lietinio blyno dėkite įdaro ir suvyniokite. Apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių ir iš karto patiekite. 
  6. Galite papildomai paruošti grietinėlės padažo ar valgyti su pomidorų padažu. Tačiau blyneliai gaunasi sultingi ir papildomas padažas nėra būtinas.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...