2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

KORĖJIETIŠKI BUROKĖLIAI

Salotos tikras skanumėlis - aštrios, traškios ir jos puikiai tiks prie mėsos patiekalų. Šaldytuve laikykite keletą dienų, nors jos per skanios, kad ilgai ten užsibūtų :)

  • 4 (800g) vidutinio dydžio nevirtų burokėlių;
  • 50 ml balto vyno acto;
  • 1 a.š. druskos;
  • 0,5 arba 1 a.š. maltų kajeno pipirų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1 a.š. kalendrų sėklų;
  • 100 ml saulėgrąžų aliejus;
  • 2 nedidelių svogūnų;
  1. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka, supilkite actą, druską, išmaišykite ir palikite pastovėti 30 min.
  2. Česnako skilteles supjaustykite smulkiais kubeliais, užberkite mažą žiupsnelį druskos ir peiliu traiškykite, kol gausite košelę. Sudėkite ant burokėlių.
  3. Taip suberkite kajeno pipirus ir stambiai pagrūstas kalendros sėklas.
  4. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, dėkite per pusę perpjautus svogūnus ir kepkite tol, kol jie gražiai apskrus iš vienos pusės, tada juos išimkite.
  5. Karštą aliejų pilkite į burokėlius, stenkitės, kad pateiktu ant česnako ir prieskonių, todėl juos geriausiai sudėti į vieną vietą. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite pasimarinuoti šaldytuve 30 min. 
  6. Tada perdėkite į stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Skanaus ;)

p.s. iš nurodyto kiekio gavosi 2 stiklainiai 0,5 l talpos.

6 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Ačiū, Miss Baklažan :) tikiuosi, kad ir skanus bus :)

      Panaikinti
  2. Noriu ir aš Išbandyt,bet koks tolimesnis svogūnų likimas,juos apkepus?Jų nebereikia det į burokelius?Iš anksto dekoju:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. svogūnų nereikia dėti į burokėlius, jie reikalingi, kad suteiktų aromatą aliejui :)

      Panaikinti
  3. nukopijuota nuo Beatos receptu,vienas prie vieno:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neringa, tikrai taip :) Siūlau sekantį kartą atkreipti dėmesį, kad po įrašu visada patalpinu šaltinio nuorodą, jei gaminu viens prie vieno pagal kažkieno sukurtą receptą ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...