2016 m. balandžio 19 d., antradienis

KEPTA VIŠTIENOS FILE SU PARMEZANO SŪRIU

Šis patiekalas buvo ruoštas "RIMI" ir "Gelbėkit vaikus" organizuojamame projekte, kurio tikslas iš duotų produktų pagaminti vieną ekonomišką ir skanų patiekalą šeimos pietums. 
Rinkausi paprastą ir greitai pagaminamą patiekalą, kad šeimininkei prie viryklės nereikėtų praleisti daug laiko ir liktų laiko pabūti su namiškiais ar užsiimti savo hobiu :)


4 porcijoms:
  • 550 g Rimi viščiukų vidinių krūtinėlių file (~13vnt.);
  • Rimi žolelių ir pipirų prieskonių mišinio;
  • 2 Rimi kiaušinių;
  • 5-6 v.š. Rimi extra kvietinių miltų;
  • 120 g Rimi kietojo sūrio "Parmigiano Reggiano";
  • ~200 g Rimi Jasmine ryžių;
  • 100 g sultenės salotų;
  • šlakelio Rimi extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
padažui:
  • 2 nedidelių svogūnų;
  • 4-5 v.š. Rimi 30 % riebumo grietinės;
  • 0,5 a.š. Rimi Dižono garstyčių;
  • 0,5 a.š. Rimi džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos;
  1. Vištienos file gabalėlių nuplaukite, nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir pašalinkite plėvelės bei gyslas. Kiekvieną gabalėlį ir abiejų pusių apibarstykite žolelių ir pipirų prieskonių mišiniu.
  2. Imkite tris dubenėlius: į pirmą sudėkite miltus, į antrą - išplaktus kiaušinius, į trečią - smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį.
  3. Vištienos file gabalėlius apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių, tuomet merkite į kiaušinio plakinį bei apvoliokite tarkuotame sūryje. 
  4. Gabalėlius išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite apie 15-20 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug pusei kepimo laiko, vištienos gabalėlius apverskite, kai bus gražiai apskrudę ir pabaikite kepti.
  5. Padažui: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepkite kol jie suminkštės. Tada dėkite grietinę, dižono garstyčias, suberkite džiovintus raudonėlius, pagardinkite druska, viską gerai išmaišykite ir leiskite padažui užvirti. Tuomet išjunkite ir suberkite pjaustytas šviežias petražoles bei vėl išmaišykite.
  6. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
  7. Salotas pagardinkite druska, užpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Serviruokite ir mėgaukitės skaniu patiekalu ;)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...