Pagaliau atėjo tas metas, kai daugiau mažiau lėkštėse karaliaus salotų receptai. Todėl nenustokite eksperimentuoti tiek su ingridientų pasirinkimu, tiek su padažų įvairove.
2 porcijoms:
- 200 g vištienos krūtinėlių vidinės file;
- 70 g mėgstamų salotų;
- 6 ridikėlių;
- 2 konservuotų agurkėlių;
- 2 kiaušinių;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 1 v.š. majonezo;
- 1 v.š. natūralaus jogurto;
- 1 v.š. "Arimex" sezamo sėklų;
- 1 a.š. baltojo vyno acto;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Vištienos file iš abiejų pusių apibarstykite džiovintais čiobreliais, raudonėliais, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus. Kai atvės, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Kiaušinius išvirkite ir nulupkite.
- Padažui: sausoje keptuvėje apskrudinkite sezamo sėklas. Kai sėklos atvės, sumalkite jas blenderiu, Pasilikite žiupsnelį sezamo sėklų apibarstymui ant salotų. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, jogurtą, actą, suberkite krapus, sumaltas sezamo sėklas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite (jei norėsis skystesnio padažo, galite įpilti šlakelį vandens).
- Lėkštėje išdėliokite salotas, keptą vištieną, griežinėliais pjaustytus ridikėlius ir agurkus, ketvirčiais supjaustytus kiaušinius, užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą