2016 m. gegužės 24 d., antradienis

KALAKUTIENOS KOTLETUKAI SU ŠPINATAIS IR DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS

Būtinai išsikepkite šių kotletukų - labai purūs, minkštučiai ir skanučiai :) Skanaukite su mėgstamu garnyru arba tik su salotomis.

  • 720 g "Lapino puotos" šviežios smulkintos kalakutienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 v.š. majonezo;
  • 4 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • 8 džiovintų slyvų;
  • saujelės šviežių špinatų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 200 ml grietinėlės;
  1. Į dubenį sudėkite smulkintą kalakutieną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite majonezą, džiūvėsėlius, smulkiai supjaustytas slyvas ir špinatus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai iš minkykite. 
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite suformuotus kotletukus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
  3. Kotletukus sudėkite į gilesnę kepimo skardą ir užpilkite grietinėle. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Skanaus ;)

receptas iš Virtuvės mitų griovėjų žurnalo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...