2016 m. liepos 27 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTI TRIUŠIENOS ŠONKAULIUKAI SU DARŽOVĖMIS

Niekaip neina atsivalgyti triušienos, nes mėsytė tokia švelni, minkšta ir labai skani :)


  • 500 g "Lapino puotos" šviežių triušienos šonkauliukų;
  • 2 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • miltų (apvoliojimui);
  • 2 morkų;
  • 3 svogūnų;
  • 10 mažų šviežių bulvyčių;
  • 250 ml vištienos sultinio;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į gilesnę kepimo skardą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, į keturias dalis perpjautus svogūnus, per pusę perpjautas bulvytes, užberkite džiovintų čiobrelių, supilkite vištienos sultinį ir permaišykite.
  2. Triušienos šonkauliukus perpjaukite per pusę, kad būtų vienodi gabalėliais. Iš abiejų pusių apibarstykite malta raudonąja paprika, druska ir maltais juodaisiais pipirais. 
  3. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių,apskrudinkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. 
  4. Apkeptus gabalėlius sudėkite į kepimo skardą ant daržovių. Skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir pabaikite kepti.
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...