Perlinės kruopos nepelnytai primirštos. Tad pats laikas jas traukti iš spintelių ir gaminti skanius patiekalus :)
- 100 g perlinių kruopų;
- 100 g vištienos file;
- 150 g brokolių;
- saujos juodųjų alyvuogių;
- 50 g "Arimex" saulėgrąžų;
- 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- citrinos sulčių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Perlines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir atvėsinkite.
- Brokolius suskirstykite mažais gabalėliais, apvirkite keletą minučių pasūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu.
- Sausoje keptuvėje apskrudinkite saulėgrąžas, sudėkite į lėkštutę ir palikite atvėsti.
- Vištienos file supjaustykite mažais gabalėliais, pagardinkite džiovintais čiobreliais, druska, maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite vištieną.
- Į dubenį suberkite perlines kruopas, brokolius, saulėgrąžas, keptą vištieną, griežinėliais pjaustytas alyvuoges. Užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, išspauskite pagal skonį citrinos sulčių, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)
Gaminau, labai patiko!!! Dariau kelis pakeitimus: vietoj vištienos dėjau kalakutienos krūtinėlę, vietoj alyvuogių dėjau truputį pakeptą raudonąją saldžiąją papriką ir vietoj saulėgrąžų dėjau moliūgų sėklas...
AtsakytiPanaikintiAčiū už perlinių kruopų priminimą, salotos fantastiškos!
Lina, kaip puiku, nes pagal jūsų improvizacijas gavosi visiškai kitas ir labai skanus receptas :)
PanaikintiOditele. mūsų skoniai sutampa.Seku Jus ir vis kažką išbandau...Šias salotas būtinai išbandysiu.Ačiū.
AtsakytiPanaikintiDar kartą ačiū, Odeta! Labai malonu žinoti :)
Panaikinti