Tokios salotos niekada nepabosta, nes grilinta jautiena tiesiog tirpsta burnoje, o salotos priduoda sultingumo ir malonaus traškumo :)
4 porcijoms:
- 400 g jautienos nugarinės ir išpjovos kepsnio didkepsnio su T formos kaulu (naudojau "Kitchen me");
- 8-10 šviežių bulvyčių;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- 100 g mėgstamo salotų mišinio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 0,5 žalosios citrinos;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 česnako skiltelės;
- 1 a.š. dižono garstyčių;
- 1 a.š. medaus;
- žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Kruopščiai nuplaukite bulvytes ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Padažui: nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę, sudėkite į dubenėlį, išspausite sultis, supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, dėkite garstyčias, medų, aitriąsias paprikas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Jautienos didkepsnį kepkite ant grilio iš abiejų pusių po keletą minučių. Arba iškepkite keptuvėje. Tuomet apibarstykite iš abiejų pusių druska, maltais juodaisiais pipirais, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti 5-10 min.
- Išvirtas bulvytes perpjaukite išilgai, sudėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinio rankšluoščio.
- Kitoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite vyšninius pomidorus. Kai tik pradės trūkinėti odelė, iš perdėkite ant popierinio rankšluoščio.
- Į lėkštę dėkite salotos, bulvytes, pomidorus, jautienos griežinėlius ir užpilkite paruoštu padažu. Patiekite nedelsiant.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą