2017 m. birželio 27 d., antradienis

TROŠKINTAS TRIUŠIS SU DARŽOVĖMIS

Paprasčiau ir nebūna, kai viską sudedi į vieną kepimo skardą, pašauni į orkaitę ir ramiai dirbi kitus darbus ar ilsiesi, kol viskas iškeps :)


  • 1,5 kg šviežio triušio (naudojau "Lapino puotos");
  • 2 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 2 didesnių burokėlių;
  • 4 morkų;
  • 2 svogūnų;
  • 5-6 skiltelių česnako;
  • dviejų didelių saujų šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 400 ml vištienos sultinio;
  1. Triušį nusausinkite ir supjaustykite dalimis. Kiekvieną gabalėlį apibarstykite čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Į gilesnę kepimo skardą dėkite supjaustytus pusžiedžiais svogūnus, stambiais gabalėliais nuluptus burokėlius ir morkas, griežinėliais - česnako skilteles. Tada išdėliokite triušienos gabalėlius, užpilkite vištienos sultiniu, uždenkite folija.
  3. Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val.
  4. Išimkite skardą iš orkaitės ir ant viršaus suberkite žirnelius (nuo sultinio karščio jie greitai atsileis).
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...