2 porcijoms:
- 2 jautienos didkepsnių (naudojau "Kitchen me");
- 6 didesnių skiltelių česnako;
- ~400 g šviežių bulvyčių;
- gabalėlio poro;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Šviežias bulvytes išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai šiek tiek apskrus, perdėkite ant lėkštės ištiestos popieriniu rankšluoščiu (būkite atidūs, nes česnakas greitai kepa).
- Kambario temperatūros jautienos didkepsnius nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją, prieš tai pagardinę druska ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite šiltai pastovėti ~5min.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite išvirtas bulvytes ir kepkite kol gražiais apskrus. Tuomet suberkite pusžiedžiais pjaustytą porą, kepkite tol, kol jis suminkštės. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Patiekite lėkštėje ir mėgaukitės.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą