Vištienos krūtinėlė visuomet gelbsti, kai norite paruošti greitą patiekalą. Šis kaip tik tos, nes viskas greitai iškepa ir Jūs jau galite mėgautis pietumis ;)
2-3 porcijoms:
- ~400g vištienos krūtinėlės;
- 150 g žirnių ankščių;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- 6-8 pievagrybių;
- nedidelio gabalėlio poro;
- 2-3 v.š. tamsaus sojos padažo;
- 1 a.š. vorčesterio padažo;
- 1 v.š. raudonojo vyno acto;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio sezamo sėklų;
- Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite vištieną ir kepkite keletą minučių tol, kol nugaruos susidaręs skystis.
- Tuomet padidinkite ugnį, dėkite per pusę perpjautas žirnių ankštis ir kai tik jos suminkštės, dėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir pusžiedžiais - porą. Kepkite pamaišant, kol daržovės suminkštės.
- Galiausiai dėkite per pusę perpjautus pomidoriukus, supilkite sojos ir vorčesterio padažą, raudonojo vyno actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar apie 1 min.
- Galite patiekti su ryžiais.
Skanaus ;)
p.s. neperkepkite visko, kad žirnių ankštys išliktų traškios, o pomidorai - neištižę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą