Šviežių bulvyčių sezonas prasidėjo. Mėgstu rinktis pačias mažiausias ir gaminti salotas arba tiesiog patiekti prie antrojo patiekalo. Be to, tos mažutės šauniai atrodo :)
Šiam patiekalui puikaus skonio suteikė tzatziki padažas, kuriam iš tikrųjų naudoti graikišką jogurtą. Bet po ranka tuo metu turėjau tiršto natūralaus jogurto. Svarbiausiai, kad jis nebūtų skystas.
Galite pasirinkti tiesiog vegetarišką variantą ir nedėti jokios mėsytės arba naudoti tokią, kurią mėgstate.
2-3 porcijoms:
- ~1 kg vienodo dydžio šviežių bulvyčių;
- 250 g karštai rūkytos antienos file (naudojau "Kitchen me");
- 100 g šviežių špinatų;
padažui:
- 125 g graikiško arba tiršto natūralaus jogurto;
- pusę ilgojo agurko;
- 2 skiltelių česnako;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- druskos. maltų juodųjų pipirų;
- Kruopščiai nuplaukite bulvytes ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Sudėkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų vanduo.
- Padažui: Išilgai perpjaukite agurką ir išimkite sėklas. Sutarkuokite burokine tarka, užberkite druskos, permaišykite ir sudėkite į smulkų kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo (laukiau apie 15 min., kol virė bulvės). Agurkus nuspauskite, dėkite į dubenėlį, išspauskite česnako skilteles, suberkite krapus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Bulvytes perpjaukite į kelias dalis (pjauti nebūtinai, jei jos labai mažos), berkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite, kol apskrus.
- Tuomet dėkite juostelėmis pjaustytą mėsytę, kepkite keletą minučių.
- Keptuvę nukelkite nuo ugnies, sudėkite špinatus, permaišykite kelis kartus, kol jie sukris.
- Patiekite su padažu.
Skanaus ;)
Sitas nerealus daiktas, buvo itrauktas i mano nuolatini meniu :)
AtsakytiPanaikinti