Šiam patiekalui superinio skonio suteikia česnakiniame svieste apkeptos dešrelės. Aš pirkau jau gatavą, bet neturint, išsisukti iš padėties itin paprasta. Tereikia tik į kambario temperatūros sviestą įspausti kelias česnako skilteles (galima iš prieskoninių žolelių pridėti), suformuoti volelį, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį. Esant poreikiui, beliks tik atsipjauti reikiamą kiekį ir grąžinti atgal į šaldiklį :)
4-6 porcijoms:
- 500 g šviežių dešrelių (naudojau "Kitchen me" triušienos dešreles);
- kelių gabalėlių česnakinio sviesto;
- 2 lauro lapelių, kelių juodųjų pipirų grūdelių;
garnyrui:
- 250 g ryžių;
- 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
- 140 g konservuotų kukurūzų;
- 1 raudonosios paprikos;
- 2 nedidelių šviežių agurkų;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų ir petražolių;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Garnyrui: ryžius išvirkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į dubenį sudėkite konservuotas pupeles, kukurūzus, smulkiais kubeliais pjaustytą papriką ir agurkus, suberkite krapus, petražoles, ryžius, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Puode užvirkite vandenį, dėkite lauro lapelius, pipirus ir šviežias dešreles. Pradėjus kunkuliuoti vandeniui, virkite 8 min. Tuomet dešreles nusausinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kiekvieną dešrelę apskrudinkite iš abiejų pusių. Galiausiai dėkite česnakinį sviestą ir nuolat apvartant, kepkite apie 30 sekundžių, stebėkite, kad nepradėtų svilti česnakas.
- Viską sudėkite į lėkštes ir mėgaukitės.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą