Kas be ko, tai sveikas užkandis ir puikus būdas sunaudoti likusias salotas. Šie čipsai labai universalūs, nes galite eksperimentuoti su savo mėgstamais prieskoniais.
- 100 g lapinių salotų "Kale";
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- druskos, grūstų aitriųjų paprikų;
- Iš salotų išpjaukite lapkočius, supjaustykite gabalėliais, nuplaukite ir gerai nusausinkite (tam idealiai tiks salotų džiovyklė. Kitu atveju, sudėkite ant popierinio rankšluoščio ir palaukite, kol apdžius).
- Sudėkite į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, aitriosiomis paprikomis, išmaišykite ir kepkite 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba tol, kol taps traškios.
Skanaus ;)
Patarimas: sudėkite kuo plonesniu sluoksniu, nes kitu atveju kepimo metu vis prasklaidykite ir vartykite salotas, kad išgaruotų drėgmė ir jos apskrustų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą