Visada raskite laiko pasilepinti skaniu maistu, gamintu su meile. Ir jokių - nemoku, neturiu laiko ir pan. Aš labai rimtai! Nes reikia visai nedaug, kad vakarienė būtų be proto skani ir sukeltų tik gerus atsiliepimus :)
O VIČI produktai tam pasitarnaus labai puikiai :)
O VIČI produktai tam pasitarnaus labai puikiai :)
4 porcijoms:
- 400 g Viči karališkų nevirtų krevečių;
- 400 g Viči šaldytų midijų;
- 400 g Viči šaldytų mažų aštuonkojų;
- 300 g mėgstamų salotų;
- 300 g vyšninių pomidorų;
- nedidelio gabalėlio agurko;
- 1 avokado;
- 1 nedidelio mėlynojo svogūno;
- čiabatos duonelės;
- 1 mažos skiltelės česnako;
- žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų;
- druskos;
padažui:
- 6 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1-2 v.š. citrinos sulčių;
- 1 a.š. medaus;
- 1 a.š. dižono garstyčių;
- 2 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Visas jūros gėrybes palikite natūraliai atitirpti. Nuo krevečių nulupkite kiautus ir palikite uodegėles.
- Padažui skirtus ingriedientus sumaišykite dubenėlyje (padažas turi gautis saldžiarūgštis).
- Mėlynąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Užpilkite karštu vandeniu, palaikykite apie 10 sekundžių ir nupilkite vandenį.
- Salotas nuplaukite, pomidorus perpjaukite per pusę, agurką supjaustykite gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite karališkas krevetes. Užberkite aitriųjų paprikų iš šiek tiek druskos. Kepkite po keletą minučių, kol krevetės iškeps. Perdekite ant lėkštės išklotos virtuviniu popieriumi.
- Midijas ir aštuonkojus iškepkite taip pat atskirai, pagardindami tik žiupsneliu druskos. Bei perdėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio.
- Čiabatos duonelę supjaustykite griežinėliais, apskrudinkite sausoje keptuvėje ir iš abiejų pusių patrinkite česnako skiltele.
- Lėkštėse išdėliokite salotas, pomidorus, agurką, keptas jūrų gėrybes, griežinėliais pjaustytą avokodą, mėlynąjį svogūną, užpilkite padažu ir šalia padėkite čiabatos riekeles.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą