2017 m. gruodžio 12 d., antradienis

KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU TROŠKINTAIS KOPŪSTAIS IR KEPTOMIS BULVĖMIS

Šiam patiekalui paruošti reikės įdėti šiek tiek pastangų ir laiko, bet skonis, patikinu, tikrai atpirks visą triūsą :) O artėjančioms Kalėdoms, drąsiai galite patiekti, kaip pagrindinį patiekalą.


4-6 porcijoms:

  • 1 kg (4vnt.) "Lapino puotos" antienos file su oda;
  • 8 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 nedidelės raudonosios paprikos;
  • nedidelio gabalėlio paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
troškintiems kopūstams:
  • 100 g rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno;
  • 0,5 kg raudonojo kopūsto;
  • 60 ml raudonojo vyno acto;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į didelį puodą dėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę ir kubeliais supjaustytą svogūną, pakepinkite keletą minučių tol, kol suminkštės. 
  2. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytą kopūstą, supilkite actą, cukrų, išmaišykite. Troškinkite 45  min.-1 val. tol, kol kopūstai suminkštės. 
  3. Kai kopūstai bus minkšti, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir vėl viską gerai išmaišykite. 
  4. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepkite tol, kol suminkštės. Tada dėkite kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir griežinėliais - porą. Dar kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 
  5. Kambario temperatūros antienos krūtinėlės odelę įpjaukite įstrižai. Dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant lėtos ugnies kepkite 4-5 min.arba tol, kol odelė apskrus Tuomet apverskite ir kepkite vėl apie 3-4 min. Tada susukite į foliją ir palikite šitai apie 4 min.
  6. Lėkštėje serviruokite keptas bulves, troškintus kopūstus ir griežinėliais pjaustytą keptą antienos krūtinėlę. 
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...