Šiam patiekalui paruošti reikės įdėti šiek tiek pastangų ir laiko, bet skonis, patikinu, tikrai atpirks visą triūsą :) O artėjančioms Kalėdoms, drąsiai galite patiekti, kaip pagrindinį patiekalą.
4-6 porcijoms:
- 1 kg (4vnt.) "Lapino puotos" antienos file su oda;
- 8 vidutinio dydžio bulvių;
- 1 nedidelės raudonosios paprikos;
- nedidelio gabalėlio paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
troškintiems kopūstams:
- 100 g rūkytos kiaulienos šoninės;
- 1 nedidelio mėlynojo svogūno;
- 0,5 kg raudonojo kopūsto;
- 60 ml raudonojo vyno acto;
- 60 g rudojo cukraus;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Į didelį puodą dėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę ir kubeliais supjaustytą svogūną, pakepinkite keletą minučių tol, kol suminkštės.
- Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytą kopūstą, supilkite actą, cukrų, išmaišykite. Troškinkite 45 min.-1 val. tol, kol kopūstai suminkštės.
- Kai kopūstai bus minkšti, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir vėl viską gerai išmaišykite.
- Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepkite tol, kol suminkštės. Tada dėkite kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir griežinėliais - porą. Dar kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Kambario temperatūros antienos krūtinėlės odelę įpjaukite įstrižai. Dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant lėtos ugnies kepkite 4-5 min.arba tol, kol odelė apskrus Tuomet apverskite ir kepkite vėl apie 3-4 min. Tada susukite į foliją ir palikite šitai apie 4 min.
- Lėkštėje serviruokite keptas bulves, troškintus kopūstus ir griežinėliais pjaustytą keptą antienos krūtinėlę.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą