Ne paslaptis, kad artėjant šventėms, daugelis šeimininkių dairosi skanių idėjų, kuo nustebinti namiškius ir svečius. Mane asmeniškai dažnai sužavi, kiek įdomesnis patiekalo pateikimas :) Šis kaip tik toks, kai vietoj to, kad į dubenį sukrėstumėte mišrainę ir šalia padėtumėte silkę, viską galite patiekti keptuose bulvių krepšeliuose :)
10-12 vnt. (priklausys nuo keksiukų formelės dydžio):
- 200 g "Viči" silpnai sūdytos silkių file aliejuje;
- 2 virtos vidutinio dydžio morkos;
- 3 virti vidutinio dydžio burokėliai;
- 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių;
- 2-3 v.š. majonezo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
bulvių krepšeliams:
- 500 g virtų bulvių su lupenomis;
- 2 kiaušinių baltymų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Nulupkite bulves, sumalkite. Dėkite į dubenį bulves, kiaušinių baltymus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles (geriausia naudoti silikoninę formą), apspauskite aplink dugną ir kraštus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20 min., kol gražiai apskrus. Tuomet išimkite iš formelių ir palikite atvėsti.
- Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas daržoves, dėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Silkės gabalėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
- Į kiekvieną krepšelį dėkite paruoštą mišrainę ir ant viršaus išdėliokite silkių gabalėlius.
- Serviruokite prieš pat pateikimą.
Skanaus ;)
žurnalas "Darbštuolė"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą