2017 m. gruodžio 7 d., ketvirtadienis

BULVIŲ KREPŠELIAI SU DARŽOVĖMIS IR SILKE

Ne paslaptis, kad artėjant šventėms, daugelis šeimininkių dairosi skanių idėjų, kuo nustebinti namiškius ir svečius. Mane asmeniškai dažnai sužavi, kiek įdomesnis patiekalo pateikimas :) Šis kaip tik toks, kai vietoj to, kad į dubenį sukrėstumėte mišrainę ir šalia padėtumėte silkę, viską galite patiekti keptuose bulvių krepšeliuose :)



10-12 vnt. (priklausys nuo keksiukų formelės dydžio):
  • 200 g "Viči" silpnai sūdytos silkių file aliejuje;
  • 2 virtos vidutinio dydžio morkos;
  • 3 virti vidutinio dydžio burokėliai;
  • 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių;
  • 2-3 v.š. majonezo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
bulvių krepšeliams:
  • 500 g virtų bulvių su lupenomis;
  • 2 kiaušinių baltymų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nulupkite bulves, sumalkite. Dėkite į dubenį bulves, kiaušinių baltymus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles (geriausia naudoti silikoninę formą), apspauskite aplink dugną ir kraštus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20 min., kol gražiai apskrus. Tuomet išimkite iš formelių ir palikite atvėsti. 
  3. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas daržoves, dėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Silkės gabalėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
  5. Į kiekvieną krepšelį dėkite paruoštą mišrainę ir ant viršaus išdėliokite silkių gabalėlius.
  6. Serviruokite prieš pat pateikimą.
Skanaus ;)

žurnalas "Darbštuolė"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...