Pasiruošimui laiko šiek tiek užtruksite, bet tikrai verta kartais sugaišti daugiau laiko ir po to mėgautis skaniu patiekalu ;)
6-7 porcijoms:
- ~1,7 kg bulvių;
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 3 kiaušinių;
- 100 g šviežių špinatų;
- saujos pjaustytų šviežių petražolių;
- didelio žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- 680 g ančių kulšelių mėsos (galite naudoti kiaulienos sprandinę ar vištienos kumpelių mėsą);
- 1 didelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 200 g pievagrybių;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite mažai gabalėliais pjaustytą mėsą.
- Kai sultys šiek tiek nugaruos, tuomet dėkite kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytas česnako skilteles, griežinėliais - pievagrybius. Viską kepkite ant gan stiprios ugnies, tol kol daržovės suminkštės. Suberkite čiobrelius, raudonėlius, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
- Bulves ir morkas nuskuskite.
- Per burokinę tarką sutarkuotas daržoves sudėkite į didelį dubenį, supilkite išplaktus kiaušinius, smulkiai pjaustytus špinatus, petražoles, krapus pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite iškeptą mėsą su daržovėmis ir vėl viską gerai išmaišykite.
- Gilesnį kepimo indą ištepkite aliejumi ar sviestu, sudėkite paruoštą masę, uždenkite kepimo folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba tol, kol bulvės suminkštės, tuomet nuimkite foliją ir kepkite kol apskrus viršus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą