2017 m. lapkričio 4 d., šeštadienis

KEPTA VIŠTIENA SU POMIDORŲ IR ALYVUOGIŲ PADAŽU

Labai labai skanus patiekalas! Vištiena gaunasi sultinga, o padažas ir garnyras - nuostabaus skonio. Dar vienas puikus vieno indo patiekalas :)


4 porcijoms:
  • 5 vnt. vištienos ketvirčių (5 vnt.);
  • miltų apvoliojimui;
  • 3 didesnių pomidorų;
  • 3 nedidelių svogūnų;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 10 didelių žaliųjų alyvuogių;
  • 300-400 ml vištienos sultinio;
  • 2 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • žiupsnelio grūstų čili paprikų (nebūtinai);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į gilesnę kepimo skardą sudėkite stambiai kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkiau - svogūnus, česnaką ir alyvuoges - griežinėliais. Suberkite čiobrelius, maltą papriką, šiek tiek maltų juodųjų pipirų, supilkite actą, vištienos sultinį ir išmaišykite.
  2. Vištienos ketvirčius gerai nusausinkite, apibarstykite iš abiejų pusių druska. Apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, dėkite vištieną odele žemyn ant keptuvės dugno ir apskrudinkite iš abiejų pusių ir sudėkite į skardą su daržovėmis.
  4. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba tol, kol vištiena bus iškepus.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...