Labai labai skanus patiekalas! Vištiena gaunasi sultinga, o padažas ir garnyras - nuostabaus skonio. Dar vienas puikus vieno indo patiekalas :)
4 porcijoms:
- 5 vnt. vištienos ketvirčių (5 vnt.);
- miltų apvoliojimui;
- 3 didesnių pomidorų;
- 3 nedidelių svogūnų;
- 6 skiltelių česnako;
- 10 didelių žaliųjų alyvuogių;
- 300-400 ml vištienos sultinio;
- 2 v.š. baltojo vyno acto;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- žiupsnelio grūstų čili paprikų (nebūtinai);
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Į gilesnę kepimo skardą sudėkite stambiai kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkiau - svogūnus, česnaką ir alyvuoges - griežinėliais. Suberkite čiobrelius, maltą papriką, šiek tiek maltų juodųjų pipirų, supilkite actą, vištienos sultinį ir išmaišykite.
- Vištienos ketvirčius gerai nusausinkite, apibarstykite iš abiejų pusių druska. Apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, dėkite vištieną odele žemyn ant keptuvės dugno ir apskrudinkite iš abiejų pusių ir sudėkite į skardą su daržovėmis.
- Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba tol, kol vištiena bus iškepus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą