Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite :)
4 porcijoms:
- 200 g triušienos mėsos juostelių (naudojau "Lapino puotos");
- porą saujų smulkių makaronų;
- 200 g šaldytų kinietiškų daržovių rinkinio;
- 50 g šviežių špinatų;
- 400 ml kokosų pieno;
- 1 v.š. krakmolo + 2 v.š. vandens;
sultiniui:
- 1 l vištienos sultinio;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 lauro lapo;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. teriyaki padažo;
- 0,5 citrinos sulčių;
- žiupsnelio grūstų čili paprikų;
- Triušienos juosteles supjaustykite plonai griežinėliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejumi 2-3 min. Atidėkite į šalį.
- Į puodą sudėkite visus išvardintus ingridientus sultiniui ir virkite 10 min. Tuomet nukoškite sietelį.
- Į paruoštą sultinį vėl užkaiskite, sudėkite makaronus ir virkite kol jie suminkštės, bet nebus iki galo išvirę. Tuomet dėkite šaldytas daržovės, supilkite kokosų pieną, virkite keletą minučių, kol suminkštės daržovės.
- Galiausiai supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį, sudėkite šviežius špinatus, permaišykite ir palikite minutei.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą