Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite :)
4 porcijoms:
- 500 g antienos arba vištienos kepenėlių (naudojau "Lapino puotos");
- 2 lauro lapų;
- 5-7 juodųjų pipirų;
- 170 g ryžių;
- 1 didelio svogūno;
- 3 česnako skiltelių;
- 250 g pak choi salotų (galite keisti kiniškais kopūstais);
- 100 g brokolių (naudojau šaldytus);
- 3 v.š. tamsaus sojos padažo;
- 2 v.š. tailandietiško saldaus čili padažo;
- žiupsnelio grūstų čili pipirų;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 30 g mišinio salotoms (moliūgo sėklos, saulėgrąžos, pinijų riešutai);
- 20 g goji uogų;
- druskos;
- Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Į verdantį vandenį sudėkite lauro lapus, pipirus ir kepenėles. Užvirus ant vidutinės ugnies virkite apie 10 min.. Tuomet supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį.
- Sėklų mišinį salotoms pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis suminkštės. Tuomet dėkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles, smulkintą brokolį ir kepkite keletą minučių.
- Galiausiai dėkite griežinėliais pjaustytas pak choi salotas, kepenėles, supilkite sojos padažą, saldų čili padažą, žiupsnelį čili paprikų, čiobrelius, pakepintas sėklas, goji uogas, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą