2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU

Va čia tai skooonis - nuostabus :) Padažas itin tinka, nes turi ir aštrumo, ir gaivumo. Paruošti nėra sudėtinga, bet patiekalas tikrai vertas dėmesio.


2  porcijoms:

  • 2x220 g brandintos jautienos mentės didkepsnių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus; 
  • 3 vidutinio dydžio bulvių;
  • žiupsnelio džiovintų krapų;
  • 2 kiaušinių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • dviejų gerų žiupsnelių šviežiai pjaustytų petražolių;
  • iš 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
  • keli griežinėliais marinuoto jelapeno;
  • žiupsnelio cukraus;
  • druskos;
  1. Į dubenėlį išspauskite česnaką supilkite aliejų, įberkite šiek tiek šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišykite. Marinate pavoliokite kepsnius ir palikite pasimarinuoti 30 min.
  2. Bulves švariai nuplaukite, išilgai perpjaukite į 4 dalis, užpilkite šlakelį aliejaus, užberkite krapų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Perdėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir gražiai apskrus.
  3. Į blenderį sudėkite padažui skirtus ingridientus ir keletą kartų pamalkite. Būtinai ragaukite ir pridėkite, ko trūksta jūsų skoniui.
  4. Jautienos kepsnius po keletą minučių kepkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite 5 min. šiltai.
  5. Kiaušinius įmuškite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir iškepkite.
  6. Viską patiekite lėkštėje ir mėgaukitės.
Skanaus ;)

p.s. nei steiko, nei kiaušinių negardinau druska. Bet jei jums reikia, būtinai tai padarykite.

receptas iš "www.holajalapeno.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...