2019 m. sausio 8 d., antradienis

MAKARONŲ APKEPAS SU SKRANDUKAIS IR DARŽOVĖMIS

Tokie apkepai labai neįpareigojantys, nes tereikia sudėti mėgstamus ingridientus, užbarstyti sūrio ir viską užkepti orkaitėje - nem :)


4-6 porcijos:
  • 500 g "Lapino puotos" šviežių ančiukų skrandukų;
  • 3 lauro lapelių, kelių grūdelių juodųjų pipirų, žiupsnelio druskos;
  • 400 g makaronų (naudojau speltos);
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 150 g pievagrybių;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • 100 g šviežių špinatų;
  • 1 a.š. česnako miltelių;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • žiupsnelio pjaustytų marinuoto jelapeno;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 3-4 v.š. pomidorų padažo;
  • ~200 g fermentinio sūrio;
  1. Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, pipirus, druską, skrandukus ir virkite ant vidutinės ugnies 30-40 min.
  2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite pilnai vandenį ir atidėkite į šalį.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, griežinėliais - pievagrybius ir kepkite ant stipresnės ugnies. Kai tik daržovės suminkštės, sudėkite per per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis - skrandukus, pomidorų padažą, česnako miltelius, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus, makaronus ir dar kartą gerai viską išmaišykite.
  4. Viską sudėkite į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus pabarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...