2019 m. sausio 12 d., šeštadienis

TROŠKINUKAS ORKAITĖJE SU MĖSYTE IR DARŽOVĖMIS

Šildantis troškinukas orkaitėje - tokie niekada nepabosta, juo labiau, kai už lango vis dar karaliauja vėsūs orai.


4 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" šviežios triušienos mėsos; (galite keisti į vištienos krūtinėlę);
  • 8 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 200 g šviežių pievagrybių;
  • 100 g šviežių špinatų;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • 100 g grietinėlės arba 2-3 v.š. grietinės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • karšto vandens;
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambesniais kubeliais pjaustytas nuskustas bulves, kubeliais - svogūną. Kepkite ant šiek tiek stipresnės ugnies, kol viskas gražiai apskrus.
  2. Tuomet sudėkite triušienos gabalėlius ir kepkite dar apie  5-7 min. 
  3. Galiausiai dedame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, įspauskite česnakus, maltą papriką, viską pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišome ir pakepame 2-3 min.
  4. Keptuvės turinį sudedame į gilesnį troškinimo indą, įpilame karšto vandens, kad ne pilnai iki pusės apsemtų, supilame grietinėlę ar grietinę, permaišome ir troškiname 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
  5. Galiausiai sudedame špinatus, išmaišome ir iš karto patiekiame.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...