2017 m. kovo 15 d., trečiadienis

TRAŠKŪS KALMARŲ ŽIEDAI SU PADAŽU

Mėgstantiems jūros gėrybes, tai bus puikus pasirinkimas vakarėliui su draugams. Traškūs kalmarų žiedai su pasirinktu padažu nepaliks abejingų :)


  • 8 vnt. šviežių ar šaldytų kalmarų file;
  • 150-200 g miltų;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 4 kiaušinių baltymų;
  • 2 raudonųjų čili pipirų;
  • 1 nedidelės citrinos;
padažui:
  • 2 v.š. majonezo;
  • 2 v.š. natūralaus jogurto;
  • 1 išspaustos česnako skiltelės;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  1. Kambario temperatūros kalmaro file gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir supjaustykite nestorais žiedais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus su kajeno pipirais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 
  3. Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinio baltymus.
  4. Merkite kalmaro žiedą į baltymų plakinį, tuomet į miltų mišinį ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
  5. Taip pat iškepkite čili pipirus ir citriną.
  6. Patiekite iš išvardintų ingridientų paruoštu padažu. 
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...