2017 m. kovo 20 d., pirmadienis

MARINUOTOS ANTIENOS IR MAKARONŲ SALOTOS

Be galo gardžios salotos, o marinatas - tikras rytietiškų kvapų mišinys.


  • 340 g antienos kulšelių mėsos (naudojau "Lapino puotos");
  • nedidelio poro gabalėlio;
  • 200 g makaronų;
  • 8-10 vyšninių pomidorų;
  • kelių šviežių laiškinių svogūnų;
marinatui:
  • 1 v.š. sezamo aliejaus;
  • 1 a.š. maltų kalendrų sėklų;
  • 1 a.š. penkių prieskonių miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
padažui:
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 a.š. rudojo cukraus;
  • 1 a.š. sojų padažo;
  • 1 sugrūsta česnako skiltelės;
  • 1 v.š. paskrudintų sezamo sėklų;
  • 3 v.š. saulėgrąžų aliejaus;
  • 2 v.š. sezamų aliejaus;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • Dubenyje sumaišykite marinatui išvardintus ingridientus, sudėkite antienos kulšelių gabalėlius, išmaišykite ir marinuokite šaldytuve apie 30 min.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite antienos gabalėlius (nesudėkite visų gabalėlių iš karto, nes tuomet jie neapskrus, o "tušinsis").
  • Toje pačioje keptuvėje keletą minučių pakepkite pusžiedžiais pjaustytą porą.
  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį, sudėkite į dubenį, suberkite supjaustytus vyšninius pomidorus, padažą paruoštą iš išvardintų ingridientų, keptus antienos gabalėlius ir viską gerai išmaišykite.
  • Dėkite į lėkštės ir ant viršaus užberkite pjaustytų svogūnų laiškų.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...