2017 m. kovo 5 d., sekmadienis

ŠONINE IR ŠPINATAIS ĮDARYTOS BULVĖS

Mėgstantiems bulves, šis patiekalas bus tikras gėris, o gurmaniškas įdaras tikrai pamalonins gomurį :)

  • ~1,5 kg bulvyčių (20vnt.);
  • 125 g ILE DE FRANCE mėlynojo BRIE sūrio;
  • 100 g špinatų;
  • 125 g šaltai rūkytos pjaustytos kiaulienos šoninės;
  • 2 v.š. ghee sviesto;
  • 1 v.š. miltų;
  • 150 ml grietinėlės;
  • žiupsnelio tarkuoto muskato;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  1. Kruopščiai nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti.
  2. Keptuvėje ištirpinkite 1v.š. sviesto, sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir kepkite ant nesmarkios ugnies tol, kol jie sukris.
  3. Imkite kitą keptuvę, ištirpinkite 1 v.š. sviesto, sudėkite miltus, išmaišykite, pilkite grietinėlę i maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa ir ims tirštėti. Suberkite tarkuotą muskatą, krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
  4. Nupjaukite bulvių viršūnėles, išskobkite šiek tiek vidų. Tuomet dėkite špinatus, kiaulienos šoninę, užpilkite padažo ir dėkite po gabalėlį pjaustyto pelėsinio sūrio.
  5. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min. arba tol, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...