Šį patiekalą paruošite greitai, beliks sulaukti, kol viskas skaniai iškeps orkaitėje ir galėsite mėgautis sultinga mėsyte ir skaniomis daržovėmis.
- 1,5 kg šviežio triušio (naudojau "Lapino puotos");
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- miltų apvoliojimui;
- 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
- 5-6 nuskustų morkų;
- 2 svogūnų;
- 2 raudonųjų čili paprikų;
- 12 skiltelių česnako;
- ~400 ml vištienos sultinio;
- kelių šakelių šviežio čiobrelio;
- Triušį gerai nusausiname, supjaustome dalimis, iš abiejų pusių pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Į didelę kepimo skardą sudėkite stambesniais gabalėliais pjaustytas morkas, čili paprikas, žiedais - svogūnus ir užpilkite vištienos sultiniu.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Triušienos gabalėlius apvoliokite miltuose ir nupurtykite jo perteklių. Apskrudinkite apie abiejų pusių ir dėkite į skardą ant daržovių. Ant viršaus išdėliokite čiobrelio šakeles, užberkite rūkytos paprikos, uždenkite folija ir kepkite 1 val. 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Tuomet nuimkite foliją, išdėliokite česnako skilteles ir kepkite dar ~30 min.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą