2015 m. vasario 21 d., šeštadienis

SŪRIO PADAŽAS PRIE KEPTOS DUONOS

Sūrio padažas idealus prie keptos duonos. Ragavome jo ir šiltą, bet atvėsęs jis kur kas skanesnis ir žinoma tirštesnis.

  • 20 g sviesto;
  • 1 v.š. miltų;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • 250 ml pieno;
  • 1 a.š. vorčesterio padažo;
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 150 g kietojo tarkuoto sūrio (pvz. "Džiugo" sūrio);
1. Priekaistuvyje išlydykite sviestą. Suberkite miltus, kajeno pipirus ir gerai išmaišykite. 
2. Palaipsniui pilkite pieną ir kruopščiai maišykite šluotele, kad neliktų gumuliukų. Supilkite vorčesterio padažą ir išmaišykite.
3. Sudėkite fermentinį ir kietąjį sūrį. Išmaišykite šluotele, kol sūris ištirps ir nukelkite nuo ugnies.
Patiekite su kepta duona.
Skanaus ;)

receptas iš fb "Duonos valgytojai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...