2015 m. vasario 14 d., šeštadienis

MOCARELOS SALOTOS SU NAMINIU POMIDORŲ PADAŽU

Nuostabaus skonio šioms salotoms suteikia naminis pomidorų padažas ir traškūs šoninės gabalėliai - viskas tiesiog tirpsta burnoje ;) 

 2 porcijoms:
  • 2 pakelių mocarelos (supakuotų po vieną gabalėlį);
  • 4 šalto rūkymo šoninės juostelių;
 pomidorų padažui:
  • 3 vidutinio dydžio pomidorų;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • žiupselio dž.raudonėlio;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • ~100 ml vandens;
  • šviežių baziliko lapelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
 1. Į priekaistuvį sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, smulkiai supjaustytą svogūną, česnako skiltelę, įberkite džiovinto raudonėlio, aitriųjų paprikų, šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir užpilkite vandeniu, kad viską apsemtų. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20-25 min., kol padažas sutirštės. Išjunkite ugnį ir dėkite suplėšytus baziliko lapelius.
2. Kiaulienos šoninės juosteles apskrudinkite keptuvėje ir padėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
3. Imkite lėkštę, suplėšykite mocarelą, užpilkite pomidorų padažo, ant viršaus uždėkite šoninės juosteles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite su skrudinto batono riekele.
Skanaus ;)
p.s. po ranka šviežio baziliko neturėjau, todėl įbėriau šiek tiek džiovinto.

patarimas: šias salotas galite patiekti, kaip užkandį - sudėliokite į atskirus indelius suplėšytą mocarelą, pomidorų padažą, pasmulkintas šoninės juosteles, šviežius baziliko lapelius ir išdėliokite skrudintas batono riekeles. Tegul kiekvienas svečias susideda visus ingridientus ant skrebučio.

receptas iš "sortedfood.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...