2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

LIPNŪS IR AŠTRŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI

Su šiuo marinatu sparneliai kepti ne vieną kartą, todėl jie ypač mėgstami. Galite pasiruošti ir marinuoti per naktį arba, jei labai skubate, tam pilnai užteks ir keletos valandų.

  •  1 kg vištienos sparnelių;
marinatui:
  • 50 g cukraus;
  • 40 ml žuvies padažo;
  • 30 ml citrinos sulčių;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 1 smulkiai pjaustyto čili pipiro;
1. Marinatui skirtus ingridientus išmaišykite dubenyje, kol ištirps cukrus. Užpilkite ant sparnelių, viską permaišykite ir palikite marinuotis 1-2 val. arba per naktį.
2. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite sparnelius ir kepkite 180 -190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
3. Patiekite su mėgstamu garnyru ir salotomis.
Skanaus ;)

patarimas: sudėkite vištienos sparnelius į plastikinį šaldymo maišelį, supilkite marinatą, užriškite ir padėkite marinuotis. Nepamirškite kartas nuo karto pavartyti sparnelius, kad tolygiai įsigertų marinatas.

receptas sudėliotas ir surinktas iš interneto platybių ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...