2015 m. vasario 7 d., šeštadienis

TINGINIŲ ČEBURĖKAI (IŠ VAFLIŲ)

Jei pasiilgote čeburėkų skonio, bet, kaip ir aš, tingite ilgai terliotis su tešla, štai jums pasiūlymas - čeburėkai iš vaflių ;) Padaryti paprasta ir nemažiau skanu, nei tikrieji čeburėkai.




  • pakelio apvalių vaflių (90g);
  • 500g malto faršo (kiaulienos ir jautienos);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 svogūno;
  • žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
tešlai:
  • ~400g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 300ml pieno;
  • druskos;
1. Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
2. Sumaišykite visus ingridientus išvardintus tešlai (ją darau gan skystoką).
3. Imkite vieną vaflio lakštą, dėkite kupiną šaukštą faršo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet ant viršaus uždėkite kitą vaflį. Supjaustykite į 4 dalis (gaunasi trikampiai gabalėliai).
4. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite tešloje ir kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių;
Skanaus ;)

patarimas: nepripilkite daug aliejaus į keptuvę, nes tuomet čeburėkai gausis riebūs.
Skaniausi gaunasi su kalakutienos faršu - išbandykite abu variantus ir atraskite savo mėgstamiausią ;)


4 komentarai:

  1. Mes anksčiau darydavom tokius čeburekiukus iš talerių. Būdavo labai mylimi, tik per gausą mėgstamų receptų pasimiršo :) Ačiū, kad priminei :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. bet, tai kiek darbo mažus kepti.. didelis pliusas Tau už kantrybę ;)

      Panaikinti
  2. Labai skanu! Tik aš taip pat kepiau iš taleriukų :) smagesni gaunasi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vaje, aš tiek kantrybės neturiu ;)) neabejoju, kad jie gaunasi puikūs ir superiniai, kaip užkandėlės :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...