2015 m. vasario 13 d., penktadienis

NAMINIAI MĖSAINIAI SU JAUTIENA IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS

Kam pirkti mėsainius, kai be jokio vargo galite pasigaminti patys? Sugaišite tikrai ne daug laiko, o mėgausitės nuostabiu, sultingu mėsainiu ;)



  • 4 bandelių;
  • 400g jautienos faršo;
  • 8 šalto rūkymo šoninės juostelių;
  • 4 sūrio riekelių;
  • salotos lapų;
  • 4 pomidoro griežinėlių;
  • mango-majo padažo (Daumantų firmos);
  • žiupsnelio dž.čiobrelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  karamelizuoti svogūnai:
  • 1 didelio svogūno;
  • 1 v.š. balzamiko acto;
  • žiupsnelio cukraus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai gražiai apskrus. Tuomet įberkite žiupsnelį cukraus, supilkite balzamiko actą, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
2. Šoninės juosteles apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių.
3. Į jautienos faršą sudėkite džiovintus čiobrelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išminkykite. Suformuokite 4 paplotėlius.
4. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite mėsos paplotėlius. Apskrudus vienai pusei, apverskite, tuomet šiek tiek pakepkite, uždėkite po sūrio riekelę ir kepkite, kol sūris išsilydys.
5. Bandelių puseles aptepkite mango-majo padažu ir apskrudinkite apteptas puseles gerai įkaitintoje grilinėje keptuvėje be aliejaus (tiks ir paprasta keptuvė).
6. Mėsainio "surinkimas": apskrudintas bandėlės puselę aptepkite mango-majo padažu, dėkite salotos lapą, karamelizuotus svogūnus, jautienos paplotėlį su sūriu, 2 šoninės juostelės, vėl patepkite mango-majo padažu, uždėkite pomidoro riekelę ir uždėkite bandelės puselę.
Skanaus ;)

receptas iš "www.maistoklubas.lt"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...