2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

ORKAITĖJE KEPTOS BULVIŲ SKILTELĖS SU MAJONEZINIU PADAŽU

Šis patiekalus yra puikus užkandis, be to atstoja ir vakarienę, kai tingisi kažką gaminti, o norisi pavalgyti sočiai ;)

  • ~1 kg neskustų bulvių;
  • 2 šakelių šviežio rozmarino;
  • alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų pipirų;
 padažui:
  • 3 kupini v.š. majonezo;
  • 1 v.š. grietinės;
  • kelių smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių;
  • žiupsnelio šv.krapų;
1. Pasirinkite vienodo dydžio bulves. Kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite su smulkintais rozmarino lapeliais, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai permaišykite.
2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite bulves ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. arba tol, kol iškeps. Skilteles apverskite, kai gražiai apskrus.
3. Padažui skirtus ingridientus sumaišykite ir patiekite su bulvių skiltelėmis.

patarimas: rinkitės tokią kepimo skardą, kad visos skiltelės būtų išdėliotos ant dugno, nes kitu atveju gražiai neapskurs ir neiškeps tolygiai.
Jei norite, kad bulvės gražiai apskrustų ir nepasidarytų "košė", štai jums triukas - kai atrodys, kad lyg galite apversti bulves, per "prievartą" su mentele jų nekrapštykite. Tiesiog paslankiokite skardą pirmyn-atgal ir kai pradės skiltelės pačios "atšokinėti" tuomet ir apverskite. Žinoma, tik tuo atveju, jei gražiai apskrudo.

2 komentarai:

  1. Vienas gardžiausių užkandžių :) tik štai skaitydama pagalvojau, kad svarbu "pažinoti" savo orkaitę, pasitikėti receptu, bet ir nepamiršti patikrinti :) Aš bulves dažnai orkaitėje kepu, bet man pakanka pusvalandžio (supjaustau panašiai kaip ir tu).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pritariu tau 100proc, čia be galo svarbu pažinoti savo orkaitę ir vis patikrinti, kaip viskas kepa ;) o dar ir nuo kiekio priklauso.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...