2 porcijoms:
- 220 g "Kitchen me" brandintos jautienos antrekoto didkepsnio;
- žiupsnelio kajeno pipirų, džiovinto česnako ir maltų juodųjų pipirų;
- 4 virtų bulvių su lupenomis;
- saujelės šaldytų voveraičių (naudojau nevirtas);
- 8 vyšninių pomidorų;
- nedidelio gabalėlio sviesto;
- šiek tiek plonai pjaustyto mėlynojo svogūno;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 1 vidutinio dydžio marinuoto agurko;
- 2 v.š. majonezo;
- žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Jautienos didkepsnį gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, iš abiejų pusių apibarstykite kajeno pipirais, česnakais ir maltais juodaisiais pipirais.
- Padažui: agurką supjaustykite smulkiais gabalėliais, sudėkite majonezą, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite jautienos didkepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet perdėkite į lėkštę ir palikite pastovėti.
- Kaitrą padidinkite ir į keptuvę sudėkite ketvirčiais supjaustytas bulves, nuolat vartydami, kepkite tol, kol gražiai apskrus. Perdėkite į didelę lėkštę.
- Tada į keptuvę dėkite voveraites (kaitros nemažinkite) ir nuolat maišydami kepkite keletą minučių, sudėkite pomidoriukus, sviestą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir po geros minutės keptuvės turinį perdėkite į lėkštę.
- Galiausiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą svogūną, jautienos didkepsnį ir pridėkite padažo.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą