2019 m. kovo 20 d., trečiadienis

KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU

Skamba gal kiek ir egzotiškai, bet patikėkite šis saldžiarūgštis padažas idealiai tinka prie keptos antienos krūtinėlės. Tik dar vienas triukas - padažą išvirkite pirmiausiai, atidėkite į šalį ir ruoškite patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės.


2 porcijos:
  • 2vnt. (500g) "Lapino puotos" šviežios antienos file su oda;
  • 3 sultingų apelsinų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 apelsino apkepimui;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

  1. Į mažą puodą supilkite 3 išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, sudėkite medų ir virkite apie 10-15 min. arba tol, kol padažo sumažės per pusę. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šoną.
  2. Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir įstrižai, dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepkite tol, kol odelė apskrus, apverskite ir pakepkite dar 4-5 min. 
  3. Iškeptas krūtinėles pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  4. Iš keptuvės išpilkite antienos riebalus, dėkite griežinėliais supjaustytą 1 apelsiną ir iš abiejų pusių jas apskrudinkite.
  5. Prie mėgstamo garnyro patiekite apelsino griežinėlius, keptą antieną ir užpilkite padažo.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...