Vasaros metu gamintų patiekalų ant grilio, kai niekada padaugėja. Puiku, jei tokią galimybę turite savo kieme. Jei ne, išeitis ir yra :) Turint namuose elektrinį grilį, galėsite paruošti daug patiekalų ir laaaabai skaniųųų :)
2-3 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" antienos skrandukų;
- 2 lauro lapelių;
- 6 juodųjų pipirų;
- 1 cukinijos;
- 1 didelės raudonosios paprikos;
- 2 virtų kukurūzų burbuolių;
- 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
- 1 a.š. maltos saldžiosios raudonosios paprikos;
- 1 a.š. maltų česnakų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- mėgstamų salotų (naudojau sultenes);
- Išdarinėtą papriką supjaustykite juostelėmis, cukiniją - griežinėliais.
- Į dubenį sudėkite papriką, cukiniją, kukurūzų burbuoles, suberkite rūkytą ir saldžiąją papriką, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti ~30min.
- Nuo skrandukų nupjaukite plėvelę ir sudėkite į puodą su užvirintu vandeniu kartu su lauro lapeliais bei pipirais. Virkite ant vidutinės ugnies 30-40 min. Nupilkite vandenį, supjaustykite griežinėliais.
- Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite skrandukų griežinėlius ir apskrudinkite keletą minučių. Galiausiai pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Daržoves apskrudinkite ant grilio. Kukurūzų burbuoles supjaustykite griežinėliais.
- Lėkštėje išdėliokite salotas, grilintas daržovės ir keptus skrandukus.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą