Ne kartą teko įsitikinti, kad gerai parinkti prieskoniai mėsai duoda puikų skonį ir pietus ar vakarienę jūs galite paruošti tą pačią dieną. Puiku, ar ne? :)
4-6 porcijoms:
- 2,2 kg "Lapino puotos" šviežio ančiuko;
- 1 v.š. druskos;
- 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 1 v.š. aliejaus;
- 3 skiltelių citrinos;
- 2 šakelių šviežio rozmarino;
- 8 didelių nenuluptų česnako skiltelių;
- Ančiuką nuplaukite tiek iš išorės, tiek iš vidaus ir gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
- Dubenėlyje sumaišykite druską, abi rūšis paprikų ir aliejų. Paruoštu mišiniu įtrinkite visą ančiuką.
- Į vidų sudėkite citrinos skilteles, rozmarino šakeles, česnako skilteles ir suriškite kojas.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val., tuomet sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 1,5 val., vis apliedami išsiskyrusiais riebalais kas 15 min.
- Pabaigus kepti, išimkite iš orkaitės, apklokite folija ir palikite pastovėti 20 min.
- Tuomet patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą