Kodėl saliamis? Todėl, kad galutinis vaizdas primena dešrą. Žinoma, galite taip "neišsidirbinėti", bet kartais visai smagu taip pažaisti ;))
- 150g sviesto;
- 50g kakavos miltelių;
- 1 kiaušinio;
- 100g cukraus pudros;
- 70g nelukštentų pistacijų;
- 20g kokoso drožlių;
- 100g sausainių su razinomis;
- 3v.š. cukraus pudros apvoliojimui.
1. Priekaistuvyje išlydykite sviestą ir sudėkite kakavos miltelius. Gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite šiek tiek atvėsti.
2. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukraus pudra. Į gautą masę sudėkite kakavinę masė ir išmaišykite.
3. Kitame dubenyje sudėkite išlukštentas nesmulkintas pistacijas, kokoso drožles ir gabaliukais sulaužytus sausainius. Išmaišykite ir ant jų užpilkite šokoladinę masę. Dar kartą permaišykite.
4. Ant maistinės plėvelės dėkite gautą masę ir suformuokite dešros formos gabalėlį. Galus užriškite ir laikykite šaldytuve kelias valandas arba per naktį.
5. Išimkite gabalėlį iš maistinės plėvelės, apvoliokite cukraus pudroje ir perriškite virvele.
p.s saliamis gaunasi sodraus šokoladinio skonio ir tikrai ne per saldus.
Skanaus ;)
Receptas ruoštas su Arimex riešutais svetainei www.riesutai.lt
receptas iš "sortedfood.com"
Aš jau irgi kuris laikas tinginį darau dešros formos :) Tik formuoju ne su maistine plėvele, o kepimo popieriumi, man tvirčiau gaunasi, galiu pamankyti stipriau :)
AtsakytiPanaikintireceptas įdomus. ar skonis labai skiriasi nuo tradicinio (kondensuotas pienas+kakava+sviestas)? Kiaušinis gerokai sutrumpina tokio tinginio galiojimo laiką, ar skonis tai atperka? :)
O kokia puiki mintis formuoti su kepimo popieriumi, reikės išbandyti - ačiū už pasidalinimą ;)
PanaikintiGabalėlis nesigauna labai didelis, todėl per porą dienų buvo suvartotas. Skonis sodrus, kakava suteikia lengvą kartumą. Aš nelabai drįsčiau sulyginti jį su tinginiu, nes ir riešutai, ir kokoso drožlės suteikia papildomą skonį.
Kokia skani idėja pistacijų pridėt :)
AtsakytiPanaikintiTik tos pistacijos pasiskirstė netolygiai, bet - et nebėda, vistiek buvo skanu ;)
PanaikintiMan pistacijos sūrios niekada "nederėdavo" prie saldžių receptų, bet pasirodo labai klydau, kol neišbandžiau.