gal kiek ir pasikartosiu, bet tai nėra blogai, kai skaniai gaunasi..;) šiek tiek užtrunka, kol pasiruošiamos bulvės, tačiau rezultatas atperka triūsą..;)
- bulves;
- įdarui: mėgstamos dešros, svogūną, kiaušinį, j.pipirus;
- fermentinį sūrį;
- alyvuogių aliejų;
pirmiausiai kruopščiai nuplauname bulves..aš "cielas" dar šiek tiek apviriau, nes tuomet jos greičiau iškepa.. bulves perpjauname išilgai, išskobiame vidų..sudedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šiek tiek druska..
įdarui: pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kai jis suminkštėja, dedame smulkiai supjaustytą dešrą ir dar šiek tiek pakepame..viską atidedame į atskirą indą, kad pravėstų..įberiame juodųjų pipirų ir įmušame kiaušinį, gerai išmaišome..
nepamirštame prižiūrėti bulvių..;) praktiškai joms iškepus, traukiame skardą ir pripildome puseles įdaro, ant viršaus užberiame tarkuotą sūrį ir užkepame, kol išsilydys sūris..skanaus ;)
O brač, kažką panašaus tetula ruošdavo per bulviakasį :D Gerai, kad priminei šį receptuką ;)
AtsakytiPanaikintižinojo tos tetulos ką daryti, kad pamaitinti talką..;))
AtsakytiPanaikintimanau kad cia lb skanu :))) reix pabandyti :)
AtsakytiPanaikintibet kad butu lengviau skoptuoti bulves,jas geriau truputi pavirti :)))
Anonimiške - tikrai gardu..;) aš rašiau, kad bulves apverdu, nes pražilt gali, kol jos iškepa, bent tai pagreitina kepimo procesą..;)) skanaus..;)
AtsakytiPanaikinti