2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

ĮDARYTOS BULVĖS

gal kiek ir pasikartosiu, bet tai nėra blogai, kai skaniai gaunasi..;) šiek tiek užtrunka, kol pasiruošiamos bulvės, tačiau rezultatas atperka triūsą..;)

 naudojau:

  • bulves;
  • įdarui: mėgstamos dešros, svogūną, kiaušinį, j.pipirus;
  • fermentinį sūrį;
  • alyvuogių aliejų;
pirmiausiai kruopščiai nuplauname bulves..aš "cielas" dar šiek tiek apviriau, nes tuomet jos greičiau iškepa.. bulves perpjauname išilgai, išskobiame vidų..sudedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šiek tiek druska..
įdarui: pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kai jis suminkštėja, dedame smulkiai supjaustytą dešrą ir dar šiek tiek pakepame..viską atidedame į atskirą indą, kad pravėstų..įberiame juodųjų pipirų ir įmušame kiaušinį, gerai išmaišome..
nepamirštame prižiūrėti bulvių..;) praktiškai joms iškepus, traukiame skardą ir pripildome puseles įdaro, ant viršaus užberiame tarkuotą sūrį ir užkepame, kol išsilydys sūris..skanaus ;)



4 komentarai:

  1. O brač, kažką panašaus tetula ruošdavo per bulviakasį :D Gerai, kad priminei šį receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. žinojo tos tetulos ką daryti, kad pamaitinti talką..;))

    AtsakytiPanaikinti
  3. manau kad cia lb skanu :))) reix pabandyti :)
    bet kad butu lengviau skoptuoti bulves,jas geriau truputi pavirti :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiške - tikrai gardu..;) aš rašiau, kad bulves apverdu, nes pražilt gali, kol jos iškepa, bent tai pagreitina kepimo procesą..;)) skanaus..;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...